Waterlekdetectie ontwerpen voor commerciële gebouwen?

Hier zijn vijf toptips voor commerciële lekdetectie.

The risk of costly and disruptive Water damage in commercial properties continues to grow. The effects can be significant – the financial expense of relocation and repair, the reputational damage caused by business interruption, the potential loss of data, increased insurance premiums – the list goes on. The complexity of modern pipework systems, an increase in plumbed-in appliances (in particular tea points and staff kitchen areas) and a growing reliance on cooling systems for IT equipment in the age of big data, are all contributing to the threat of escape of water in commercial buildings. The good news is something can be done to mitigate the risk. Commercial leak detection is increasingly being seen as a ‘must-have’ in new developments, rather than an afterthought when a property suffers a leaking or burst pipe. With that in mind, here are five things to consider for designers and specifiers when preparing for the installation of a op sensoren gebaseerd waterlekdetectiesysteem.

1. Geef zoveel mogelijk details als je kunt

Onze ervaring is dat in nieuwe projectontwerpen simpelweg wordt aangegeven dat een keuken- of theepuntwaterlekdetectiepakket vereist is. Deze dubbelzinnigheid en gebrek aan detail leidt er vaak toe dat installateurs bijna letterlijk sensorkabel naar een baan gooien. Het zijn dan deze installaties die problematisch blijken te worden voor de klant - we schatten dat meer dan driekwart van de valse of hinderlijke alarmen in een gebouw afkomstig zijn van theepunten waar detectiesensoren niet correct zijn geïnstalleerd. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een negatief beeld van lekdetectie in het algemeen. Als water echter

torenflats met commerciële lekdetectiesystemen

lekdetectiebedrijven krijgen meer informatie in de offertefase, laat staan ​​in de installatiefase van een project, dit zou het resultaat aanzienlijk efficiënter maken.

2. Overweeg zorgvuldig hoe en welke sensortechnologie te gebruiken

Er zijn een aantal verschillende soorten sensorapparatuur kiezen uit. Sondes, spotsensoren en kabel om er maar een paar te noemen. Naar onze mening zouden nieuwe commerciële ontwikkelingsprojecten moeten voorzien in indammings- en tankgebieden op platen onder de afgewerkte vloerniveaus. Sondes kunnen vervolgens in de inkuiping en onder de keukenunits worden geïnstalleerd om verdere isolatie en veerkracht te bieden. Er zouden ook sondes worden geïnstalleerd onder kritieke natte voorzieningen, bijvoorbeeld afvalpompen, kranen en vaatwassers. Als de sensorkabel de voorkeur heeft, moet deze altijd worden gevlochten en op de juiste lengte worden gesneden, zoals hierboven aangegeven.

3. Toegang tot sensoren na voltooiing is van vitaal belang

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is sensortechnologie voor waterlekdetectie niet 'fit and forget'. Steevast worden sensoren aangebracht om vervolgens te worden verborgen onder het afgewerkte vloerniveau, met weinig of geen toegang vanaf dat punt. Om echter een echt effectief en veerkrachtig waterlekdetectiesysteem te hebben, moeten sensoren worden onderhouden en, waar nodig, gerepareerd. Sommige panelen van het waterlekdetectiesysteem met meerdere zones kunnen u waarschuwen voor een specifieke storing in de apparatuur in een bepaald gebied, waardoor het probleem gemakkelijk kan worden opgespoord en aangepakt... zolang u er toegang toe heeft. Dan is er het onderzoek naar een lek als het alarm afgaat. Standaard dienen inspectie-/toegangsluiken op geschikte plaatsen in de verhoogde vloertegels te worden gesneden, bijvoorbeeld achter een keukenplint. Idealiter zouden ook verwijderbare toegangsluiken in het schrijnwerk worden gerouteerd, boven de uitsparingen in de vloertegel.

4. Laat het niet van de prioriteitenlijst afglijden

We weten dat waterlekdetectie voor commercieel vastgoed niet noodzakelijk bovenaan de prioriteitenlijst staat bij het ontwerpen of specificeren van een nieuwe commerciële ontwikkeling. Dit is van oudsher een retrofitmarkt geweest - mensen die het voordeel van bescherming erkennen na een grote waterschadegebeurtenis. Waterlekdetectie voor commerciële gebouwen moet echter worden gezien als preventie in plaats van als remedie. We hebben gehoord van commerciële projecten die op het punt staan ​​te worden overgedragen, maar op het elfde uur een gesprongen leiding krijgen. De installatie van een waterlek detector van meet af aan het risico van een grote waterontsnapping aanzienlijk zou verminderen. Dus, hoewel het misschien niet bovenaan de lijst staat, laat het niet van de onderkant glippen. Commerciële lekdetectie kan op de lange termijn veel tijd en geld besparen.

5. Verdien wat extra groene credits

Monitoring en detectie van lekken kan u en uw klanten helpen om aan de criteria te voldoen, en dus kredieten onder de British Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM). Specifiek systemen die zijn ontworpen om te voldoen aan de WAT02- en WAT03-vereisten kunnen worden geïnstalleerd die zowel binnen als buiten het gebouw een lekkage bewaken en signaleren.

Als u uw wensen verder wilt bespreken, neem dan a.u.b deze link of bekijk hieronder populaire systemen voor enkele van de meest voorkomende toepassingen. 

woonoppervlakte van woonflat

Huiseigenaren en verhuurders

modern flatgebouw in het centrum

Appartements gebouwen 

nieuw ingericht kantoorgebouw

Kantoorinrichting

ingenieurs in groot datacenter

Datacenter en serverruimtes

verpleegster en arts in ziekenhuislaboratorium

Ziekenhuizen en gezondheidszorg

docent die een toespraak houdt op de universiteitscampus

Onderwijs

eerste nationale bankgebouw

Burgerlijke gebouwen

orakel winkelcentrum winkelcentrum lezen

Hotels, vrije tijd en detailhandel

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt